• Παραγωγή | Ιστορικό

Η οικονομική κρίση έκανε πολλούς από εμάς, να αναθεωρήσουμε όχι μόνο τις αξίες μας, τον τρόπο ζωής μας, αλλά και τις μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές μας.

Ετσι, δύο αδέλφια, ο Τίμος και ο Νίκος, ξανάσμιξαν μετά απ’ τα χρόνια των σπουδών τους στο εξωτερικό, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πήραν την απόφαση να κάνουν κάτι εντελώς καινούριο, σε σχέση με τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους πορεία, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λάτρεις και οι δύο του gelato, από τα φοιτητικά χρόνια στην Αμερική, αποφασίσαμε να εκπαιδευτούμε με εντατικούς ρυθμούς, πηγαίνοντας στη πρωτεύουσα του gelato, την Bologna της Ιταλίας, σε ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως σχολεία δημιουργίας gelato. Στο χρονικό διάστημα αυτής της εκπαίδευσης, δίπλα σε αναγνωρισμένους σεφ, μάθαμε να παρασκευάζουμε gelato, με πιο φυσικό τρόπο και χρησιμοποιόντας τα αγνότερα υλικά.

 

Επενδύοντας σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κατασκευασμένα με την τεχνογνωσία που διέπει τον συγκεκριμένο κλάδο στην Ιταλία, ξεκινήσαμε μιά προσπάθεια, εδώ στο Ρέθυμνο, ανοίγοντας Gelato Lab (εργαστήριο παγωτού), στο Ατσιπόπουλο και σημείο πώλησης στην "Μεγάλη Πόρτα".

 

MENU

  • Παραγωγή | Το Gelato

Μετά από αυτή την πορεία, παρασκευάσαμε τα πρώτα παγωτά μας, κάνοντας γευστικές δοκιμές εντός της οικογένειάς μας και των φίλων μας, που μετά την πρώτη γευστική "επαφή" τους, έπρεπε να τους εξηγήσουμε, αυτά που μάθαμε στην Ιταλία, τις ουσιαστικές διαφορές δηλαδή που έχει το "gelato", από το "ice cream"!

 

Οι διαφορές αυτές εξαρτώνται από τρείς παράγοντες:  λιπαρά, αέρα και θερμοκρασία.

Το λεγόμενο "ice cream" παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και κρόκους αυγών και πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 10% λιπαρά. Επίσης, χρησιμοποιούνται έτοιμες γεύσεις, με διογκωτικά, συντηρητικά, χρώματα και αρώματα.

Το gelato παρασκευάζεται με φρέσκα προϊόντα, με φρέσκο γάλα, λιγότερη κρέμα γάλακτος, έχοντας σαν αποτέλεσμα λιγότερα λιπαρά.

 

Η μεγαλύτερη διαφορά ωστόσο, είναι στην υφή. Αυτό οφείλεται κυρίως, στη διαδικασία της ανάδευσης και την περιεκτικότητα του αέρα που "παγιδεύεται" εντός του παγωτού. Το "ice cream" αναδεύεται σε μεγάλη ταχύτητα, ώστε να "παγιδεύει" περισσότερο αέρα με αποτέλεσμα την διόγκωσή του.

 

Το gelato αναδεύεται σε χαμηλή ταχύτητα "παγιδεύοντας" λιγότερο αέρα, με αποτέλεσμα να είναι πυκνότερο, με ελάχιστη διόγκωση, αναδεικνύοντας περισσότερο την γεύση του γάλακτος και των υπόλοιπων φυσικών συστατικών του.

Όσον αφορά την θερμοκρασία, το "ice cream" σερβίρεται περίπου στους -20ο C, ενώ το gelato στους -14ο C.

 

  • Στην παρασκευή των παγωτών μας χρησιμοποιούμε πραγματική σοκολάτα, πραγματικό κακάο, καρπό βανίλιας Μαδαγασκάρης, 100% πολτοποιημένους φυσικούς ξηρούς καρπούς, φρέσκα της εποχής φρούτα, ποιοτικά, φυσικά (όπως η μαστίχα Χίου), αγνά προϊόντα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι από τοπικές παραγωγές, ενισχύοντας έτσι την τοπική αγορά.
  • Προμηθευόμαστε φρέσκο ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι παρασκευάζουμε και παγωτό με γεύση τσιχλόφουσκας που δεν "φυτρώνει" πουθενά, αλλά έχει άρωμα και χρώμα προερχόμενα από φυτικά προϊόντα.

 

  • Τέλος, δίνουμε μεγάλη έμφαση στη εφαρμογή των κανόνων HACCP, που διέπουν τόσο το εργαστήριό μας, όσο και το κατάστημα πώλησης του παγωτού μας.

 

Καλά γευστικά και αισθησιακά "ταξίδια"!!!

 

Οι συντελεστές του Angeli Gelato.

 

ΒΟΣΠΟΡΟΥ 5

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΗΛ. 28310-33444

Copyright © 2017 ANGELI GELATO GELATERIA ® All Rights Reserved | Design & Development BrainArt | Οροι ΧρΗσης